Prag Ulaşım

  PRAG'A  ULAŞIM

THY ve Pegasus başta olmak üzere Türkiye'den 1 saat 35 dakikalık direk uçuşla Prag'tasınız. Havaalanından otobüs ile şehir merkezine ulaşmak mümkün.
Haritaya baktığınızda da göreceğiniz gibi şehir, Praha 1 ile başlayıp Praha 20 'lere varan bir numaralandırma sistemi ile karelere ayrılmış. Praha 1'i  merkez kabul ederek kalacağınız yerin merkeze uzaklığını anlayabilirsiniz. Prag yürüyerek her yerini gezebileceğiniz şehirlerden olmasının yanı sıra, ulaşım, gece yarısına kadar çalışan metro ve çoğunluğu 24 saat çalışan tramvaylar sayesinde çok rahat. Kalacağınız süreye uygun bir toplu taşıma bileti alın ve ilk kullanışınızda makineye okutun, sonrasında sadece yanınızda taşımanız yeterli. 
Çek Cumhuriyetinde pasapotunuzu her daim yanınızda taşımanız gerektiği önemli bir bilgi olarak aklınızda olsun. Sorulduğunda gösterememeniz halinde yüklü miktarda ceza ödemek zorunda kalabilirsiniz.
Ülke içi ve uluslararası ulaşım için;
Çek Demir Yolları hakkında bilgi almak isterseniz ;

Florenc Otobüs Terminali bilgilendirme için link

PRAG KART

Ulusal Müze, Prag Kalesi, Petrin Kulesi, Charles Köprüsü kulesi ve iki saatlik şehir turu dahil 40 değişik aktiviteyi ücretsiz yapmanızı sağlayan ve iki, üç ve ya dört gün geçerli olan bir kart. Ayrıca kart, nehir gezisi yapan firmalarda da indirim sağlıyor. Kartın fiyatı sınırsız ulaşım isteyip istemediğinize göre değişiyor. Eğer müze ve tarihi yapılara ilgi duyuyorsanız Prag Kart tam size göre.  Havaalanından, Prag Kalesi, merkez tren istasyonu ve eski şehir meydanındaki turizm ofislerinden kartı satın alabilirsiniz. Bilgi için ;
http://www.praguecard.com/index.php?lang=en
Hemen burada belirtmek istediğim önemli bir ayrıntı var. Prag, Avrupa Birliği üyesi olmasına rağmen kendi para birimi olan Koruna'yı kullanıyor. Prag'ta her ne kadar düşük komisyonla çalışan döviz büroları olduğunu okusam da ben karşılaşamadım. Ayrıca düşük bile olsa komisyon vermek zorunda olmak da sinir bozucu bir durum. Havaalanındaki bankolarda bozdurmak hesaplı ancak şehirde siz siz olun kredi kartı geçen her yerde kartınızı kullanın, hatta kredi kartınızdan ya da maaş kartınızdan o ülkenin para birimiyle para çekin ama mecbur kalmadıkça döviz bozdurmayın. Her halükarda daha karlı olacaksınız. Prag'ta pek çok yerde rastlayacağınız UniCredit Bank ATM' lerini kullanabilirsiniz.
Prag 2. Dünya Savaşı'nı en az hasarla atlatan şehirlerden biri. Söylenene göre Hitler dahi bu şehri bombalamaya kıyamamış. Bu nedenle pek çok tarihi yapı, katedral ve mekan günümüze kadar korunarak ulaşmış. Prag ve yakın çevresini içimize sinerek gezebilmek için en az 3 gün ayrılmalı. 
Gitmek için en uygun zaman Nisan ve Ekim ayları arasındaki dönem olduğunu ama yaz mevsiminde gidilse bile valize bir iki hırka, hafif bir şal atmamız gerektiğini hatırlayalım.